HANDSTRÄCKFILM - MED ELLER UTAN HÅLLARE

MED ELLER UTAN HÅLLARE

Idag finns det flertalet olika varianter av handsträckfilm, för att användas både med och utan en dispenser / hållare.

Den vanliga och traditionella handsträckfilmen brukade vara 450mm med 300meter per rulle och 20my tjock, och man använde hållare för att sträcka plasten. Denna typ av användning är nu nästan ur världen och bortglömd. Idag tillverkas det rullar med upp till 600m och 900m per rulle och ner till tjocklekar på 5-6my, och ännu lättare i vikt att hantera än den vanliga 20my rullen.

Det finns små plaständar som man trycker in i rullens hylsa för att kunna hålla rullen mer bekvämt och då även bromsa och sträcka plasten. Detta är ett alternativ för att komma ifrån den tunga traditionella hållaren.

UTVECKLINGEN GÅR FRAMÅT MED BOLT.

Innovationen inom emballering har skapat en säkrare manuell emballering med handsträckfilm BOLT.

BOLT – Den flexibla och snabba handsträckfilmsdispensern

Det finns gott om Handsträckfilmshållare ute på marknaden, men ett större problem under emballeringsprocessen är fortfarande vanligt att möta inkonsekvens vid manuell emballering för hand. Det är därför det finns ett talesätt som säger att “det finns en personlighet bakom varje handsträckfilmsrulle” Varje inplastning kan variera beroende på skift, tid och vem som gör det.

Varför sker sådana olikheter i emballeringen?

I många processer arbetar flera anställda snabbt med att slå in laster för frakt manuellt. Det innebär att det finns skillnader i hur varje arbetare lindar pallarna. Det är också vanligt att samma person manuellt emballerar en pall på olika sätt varje gång.

Även om konsekvens är nyckeln, är konsekvens inte säkerställd på grund av naturlig oförutsägbarhet och mänskliga fel med manuell inslagning.

Fördelar med BOLT

Lätt att använda
Minskar risker för olyckor/skador
Minskar på frestningar på kroppen
Hållbarhet
Minska miljöpåverkan
Konsekvent emballering
Bättre sträckbarhet
Förbrukning av tunnare sträckfilm (5my)
Kostnadsbesparingar
Extra pallstabilitet
Använder förre pappershylsor
Minskar plastförbrukningen