STRÄCKFILM

Sträckfilm en kostnadseffektiv lösning för inslagning och skydd av pallgods.

Sträckfilm stabiliserar och skyddar lasten mot fukt och smuts under lagring och transport.  Det är viktigt att man använder en sträckfilm som tekniskt korrekt passar till den sträckfilmsmaskin som man använder i sin produktion eller lager.

Inplastningen kan göras manuellt eller automatiskt, och hos oss på OptiNord hittar ni sträckfilmer för både hand Handsträckfilm – Miljövänlig & hållbar emballering av pallgods och maskinrullar https://www.optinord.se/maskinstrackfilm.

Sträckfilm är en mycket sträckbar plastfilm gjord av polyeten (PE) material. Den används för det mesta till omslag av pallgods för att säkra lasten så att en mer effektiv transport och lagring kan utföras.

OptiNords fabrik för sträckfilmstillverkning i Asien är den största sträckfilmsanläggningen på en enda plats i hela världen, vilket ger oss en mycket stor konkurrensfördel vad gäller hög kvalité, snabba leveranser och utmärkta priser. Vårt varumärke heter OptiEx och sortimentet består av många olika typer av sträckfilm med olika tjocklekar och sträckförmågor som anpassas efter varje kundens behov.

Genom att använda den senaste extruderingstekniken och den nya generationens råmaterial kan vi leverera en extremt tunn film som har en bättre kvalitet och mer hållbar än de flesta andra sträckfilmer på marknaden. Ny tillverkningsteknik och teknisk kunskap är de två nyckelområdena där OptiNord har en fördel inom plastförpackningsindustrin. Våra filmer är inte bara av mycket hög kvalité utan har även en god dimensionsstabilitet och konsekventa mekaniska och optiska egenskaper.

Vanliga missuppfattningar gällande Sträckfilm

Det finns många missuppfattningar gällande emballering med sträckfilm och vi finns här för att förtydliga och reda ut detta. För att säkerställa att ditt gods når din kund på ett säkert sätt måste du prioritera pallstabiliteten. Ett av de bästa sätten att göra det är att använda sträckfilm för att emballera era pallar innan transport ut till kund.

Läs om de 5 vanligaste missuppfattningarna om Sträckfilm här nedan.

1. Tjocklek avgör kvalitet

Det är mycket vanligt att det finns en uppfattning om att en tjockare sträckfilm ger mer skydd. Detta kunde inte vara längre från sanningen, eftersom våra Nano-sträckfilmer ger ett överlägset skydd fast i en tunnare kvalitet.

2. Att Handsträckfilm är billigare än Maskinsträckfilm

Att manuellt emballera era pallar är mest troligt dyrare än att använda maskinsträckfilm för att emballera ert gods. Orsaken till detta är att det går åt mer tid för att manuellt emballera pall. Att använda en sträckfilmsmaskin är mycket mer effektivt, och man kan även optimera förbrukningen bättre än när man plasta in pallarna för hand.

3. Billig sträckfilm spara pengar

Här går man på en riktig ”nit-lott” om man tror att detta är sant. En billigare sträckfilm kan inte sträckas lika mycket och därför går det åt mer plast (i vikt) för att emballera.

Oftast är det denna missuppfattning som så många förlora på när man väljer vilken sträckfilm som man ska använda.

4. Bara för att pallen ser stadig ut, så är det oftast inte så i verkligheten.

Under transport utsätts pallen för mycket påfrestning från inbromsningar, ojämna vägar, truckchaufförer som kör okänsligt, ja listan kan göras lång här. Man måste faktiskt utföra ett pallstabilitetstest för att vara 100% säker att en pall är korrekt emballerad enligt de rätta stabilitetsparametrarna.

5. Det är omöjligt att använda mindre sträckfilm runt pall och samtidigt inte offra pallstabiliteten.

Om man tror på detta så han man inte hängt med i utvecklingen gällande sträckfilm, i alla fall inte under de senaste 5 åren. Med våra nya Nano sträckfilmer kan man minska förbrukningen med upp till 60% och samtidigt öka stabiliteten. Man kan knappast tro det är sant, men låt OptiNord bekräfta detta för er.

Sträckfilm är en produkt som aldrig förblir stagnerande i sin utveckling. Varje sjätte månad ser man en ny innovation och bättre hållbara produkter på marknaden.

De senaste flexografi och rotgravyrmaskinerna gör det möjligt att producera även sträckfilm med tryck och även i flertalet olika färger.

Sträckfilmsprodukterna som används för förpackning och emballering fortsätter att öka och utvecklas varje år, särskilt i de länder som OptiNord har sina producerande samarbetspartners. Det görs ständiga strategiska åtgärder för att leverera produkter som tillfredsställer marknadens behov.

Tillverkningsanläggningarna arbetar efter en mycket hög global standard med certifieringar ISO 9001:2015 UKAS sedans 2002 och ISO 14001:2015 – UKAS sedans 2005.

Vi är stolta över att vi kan leverera de bästa sträckfilmslösningarna på marknaden, och vårt mål är inte att ha den största omsättningen utan vår fokus är att leverera den sträckfilm som är mest hållbar och innovativ.

På OptiNord är vi övertygade om att hållbarhet inte bara driver tillväxt utan verkligheten är att det är den enda vägen framåt på den nuvarande plastmarknaden, och vi strävar efter att ständigt skapa bättre miljövänliga lösningar för våra kunders användning av sträckfilm

Våra sträckfilmslösningar har dessa fördelar:

  • Ni minskar kostnaden
  • Ni minskar er plastförbrukning
  • Ni minskar ert CO2 utsläpp
  • Ni använder mindre lagerplats
  • Ni minskar återvinningshanteringen av pappershylsor och pappkartonger
  • Ni minskar transport och fossil miljöpåverkan

Den stora efterfrågan på miljövänliga sträckfilmer för att uppnå en mer hållbar emballering har uppmuntrat OptiNord att lägga vår fokus och ansträngning på att utöka vårt sortiment av tunnare filmer för både maskinell och manuell emballering.

OptiNord erbjuder nu sträckfilm som är 9 my tjock för maskinsträckfilm och 4,5my för handsträckfilm som för tillfället är den tunnaste handfilmen i världen.

Lagra och transportera er gods på ett säkert och hållbart sätt med OptiEx sträckfilmslösningar

Boka in en tid för sträckfilmsoptimering på 0371-33037 eller maila till order@optinord.se

Att transportera produkter så säkert som möjligt och på ett så miljövänligt sätt skapar även marknadsföringsmässigt ett mervärde.

Låt oss på OptiNord bevisa att en optimeringsförbättring av er emballering ger en win-win både för en minskad miljöpåverkan och en minskad kostnad.