OM OSS

Företaget grundades i 1998 med namnet Tomjo Produkter AB.

Affärsidén var att hjälpa industrin att välja mer hållbara produkter inom behovet av packmaterial, men främst Packtejp. Alla måste packa något och hur kan vi göra jobbet mer effektivt och med en mindre miljöpåverkan.

Under åren 2004 och 2012 köpte vi upp två mindre företag inom hygienprodukter och ökade vårt sortiment till hållbara lösningar inom hygienmaterial.

Under 2018 började vi ett samarbete med Lindum Packaging i England och bytte efter det namn till Lindum Packaging AB.

Vi började året 2022 med en rivstart och insåg att vi nu hade kunder över hela Norden. Under våren köpte vi även loss den engelska ägarandelen i företaget och bytte därmed namn till OptiNord AB som nu endast ägs av Thomas Johansson. Vi har även under 2022 skapat flera intressanta varumärken som stärker vår hållbarhetsfokus.

OptiEx är vårt varumärke för hållbara produkter inom emballage

OptiSkydd är vårt varumärke för Personliga Skyddsprodukter

OptiHygien är vårt varumärke för miljösmarta hygienprodukter

Över 30 år i branschen….

Med vår samlade erfarenhet på OptiNord har vi mer än 30 år i branschen inom hållbara emballering och förbrukningsvaror till industrin. Vi är en samarbetspartner som hjälper kunder i hela Norden.

Vårt goda ryckte……

Vårt engagemang för en mer hållbar emballering av pallgods bevisar att vi är en samarbetspartner som skapar förtroende och ett trovärdigt ryckte på marknaden.

Låt oss tillsammans arbeta för en mindre miljöpåverkan genom att använda mer hållbara produkter från oss på OptiNord.

Välkommen till oss!