OPTIMERING

LÅT OPTINORD OPTIMERAR ER ANVÄNDING AV FÖRBRUKNINGSMATERIAL FÖR ATT HITTA BÄSTA HÅLLBARA LÖSNINGEN FÖR ER.

Under de senaste åren har OptiNord fått ett namn i Norden inom optimerad förbrukning inom olika förpackningslösningar. Det handlar inte bara om att optimera förbrukningen utan också erbjuda hållbara lösningar som minskar vår miljöpåverkan i framtiden.

OPTIMERAD STRÄCKFILMSFÖRBRUKNING

Vår sträckfilm produceras i moderna och miljösmarta produktionsanläggningar. Genom att använda sig av nya tekniska tillverkningsmetoder och miljövänliga eco-material garanterar vi en jämn och hög kvalitet, och en av de mest sträckbara sträckfilmerna på marknaden. Produktionsprocessen av våra produkter övervakas ständigt med de senaste kalibrering och mätmetoderna. På grund av den extremt höga kvalitén kan vår högpresterande sträckfilm uppfylla alla EUMOS-kriterier.

Våra tekniker optimerar er sträckfilmanvändning på plats hos er, i era sträckfilmsmaskiner, och uppnår i det flesta fall en minskad förbrukning mellan 30 – 60%.  Processen kan ta upp till 2 timmar med olika optimeringstester, men vi debiterar ingenting för vår tid.

Med en rätt optimerade sträckfilm har ni 3 fördelar:

MINDRE MILJÖPÅVERKAN

Tack vare den speciella sammansättningen av råvaror av högsta kvalitet, reduceras materialanvändningen avsevärt med vår innovativa högpresterande sträckfilm.

MINDRE RISK

Optimalt transportskydd genom innovativ högpresterande sträckfilm som är skräddarsydda för era produkter och processer. Som ett resultat kommer dina varor garanterat att nå fram till era kunder på ett säkert sätt.

MINDRE KOSTNAD

Tack vare de enorma materialbesparingarna minskar ni era driftskostnader och kostnad per emballerad pall avsevärt.

OPTIMERAD förbrukning av PACKTEJP

Våra olika tejpalternativ erbjuder en mer optimerad förbrukning. Vi erbjuder Packtejp med fler meter/rulle, och med en tillhörande ergonomisk hållare som är enkel att använda.  Lösningen blir mer hållbar då det blir mycket färre rullbyten och 3 gånger mindre lagringsutrymme som behövs för samma mängd tejp.

Med våra innovativa tejpalternativ har vi ett brett sortiment också med ett bättre lim som är miljövänligt och passar till alla olika behov av förslutning av wellådor.

OPTIMERAD användning av luftkuddar

Vi analyserar er användning av fyllnadsmaterial och tar fram den optimala lösningen, med hänsyn till era individuella behov. Även här har vi en mer miljövänlig luftkudde tillverkad av majsstärkelse som även har fler meter per rulle.  Här är miljö, produktskydd, kostnad och processer alltid vår fokus.

OPTIMERAD användning av SKYDDSMATERIAL / Engångskläder

vi kan även optimera er förbrukning av skyddsmaterial med olika doseringssystem för att spara tid och försäkra att användningen blir så kostnadsbesparande som möjligt.  Vi skräddarsyr en lösning som passar ert företag och öka effektivitet säkerhet och hygienfaktorera.  Denna process tar ungefär en dag på plats hos er, men vi debiterar inte för denna tid.

Boka in en tid för sträckfilmsoptimering på 0371-33037 eller maila till order@optinord.se

Att transportera produkter så säkert som möjligt och på ett så miljövänligt sätt skapar även marknadsföringsmässigt ett mervärde.

Låt oss på OptiNord bevisa att en optimeringsförbättring av er emballering ger en win-win både för en minskad miljöpåverkan och en minskad kostnad.